Fietspad Dellewal, Terschelling

Fietspad Dellewal, Terschelling

In maart 2022 hebben we het fietspad aan de Dellewal op Terschelling vernieuwd nadat een voorjaarsstorm gedeeltes van het fietspad had weggeslagen.

Gemeente Terschelling heeft gekozen voor Ecofalt omdat het ook onder koude weersomstandigheden met de juiste kwaliteit aangebracht kan worden. Er is geen sprake van weersinvloeden op de tocht naar het eiland en dus ook niet bij het daadwerkelijke aanbrengen en daarom dus ook het meest duurzame alternatief voor asfalt.

Half juli 2023 hebben we nog een schouw en een aantal metingen op het wegdek gedaan en de resultaten zijn nog steeds voldoende toereikend, ondanks het weer en het zeer zoute klimaat. Het pad ligt namelijk direct aan de basaltglooiing van het wad.

Wist je dat…
Wij alleen al bij het aanbrengen van het fietspad aan de Dellewal 2100 m3 aardgas bespaard hebben? En dat… we inmiddels vaker op Terschelling over Ecofalt rijden dan we misschien denken en weten? Het allereerste stukje Ecofalt op Terschelling hebben we in 2015 aangebracht bij de Noordhoek in Lies, daarnaast is onder andere de Hoofdweg tussen Hoorn en Oosterend, de Badweg Formerum, net als de hoofdweg bij Midsland, een stukje fietspad bij het Duinmeertje, maar ook op de Vluchtweg op West en de Lijkweg in Oosterend van Ecofalt. Daar is veel bespaard gebleven!

Share